Login

Lost your password?
Don't have an account? Sign Up

DIENSTEN

APOTHEEKHOUDENDE HUISARTSENPRAKTIJK

De huisartsenpraktijk en de apotheek zijn gevestigd in Gezondheidscentrum Niftarlake, aan de Laan van Niftarlake 60, 3612BV te Tienhoven. Ons telefoonnummer is 0346- 281230. Ons fax nummer is: 0346-280333.
Hieronder volgen aanwijzingen om u zo goed en zo snel mogelijk te helpen.

Uw persoonsgegevens en uw privacy in onze apotheekhoudende huisartsenpraktijk

Klik hier om meer te lezen over uw privacy in onze huisartsenpraktijk.

Spoedgevallen

Voor spoedeisende zaken en eerste hulp kunt u overdag altijd direct terecht. Als u vooraf belt of laat bellen, houden wij rekening met uw komst. Bij spoed kiest u optie 1 in het keuze menu. U krijgt dan direct de huisarts of de assistente aan de telefoon.  Bij ernstige ongelukken belt u 112.

Buiten de openingsuren van de praktijk wordt de dienst waargenomen door de huisartsenpost (HAP) in het Antonius Ziekenhuis Leidsche Rijn, adres: Soestwetering 1 te Utrecht. Deze dienst is uitsluitend bedoeld voor spoedgevallen. Tijdens de dienst belt u het algemene spoednummer:
088-1309620

Huisarts, spreekuur

Wij houden spreekuur op maandag-, dinsdag-, woensdag-, donderdag en vrijdagochtend en op maandag-,dinsdag- donderdag- en vrijdagmiddag. Eén avond in de week houden wij een speciaal spreekuur op afspraak ( tussen 17.30 en 20.00 uur) voor patienten met een chronische aandoening zoals diabetes, COPD, overgewicht of obesitas. Op woensdag-middag zijn praktijk en apotheek gesloten. U kunt een afspraak maken tussen 8.00 en 10.00 uur. Voor een afspraak reserveren wij gemiddeld 10 minuten. Verwacht u dat u meer tijd nodig heeft dan 10 minuten of heeft u meerdere klachten dan kunt u dit doorgeven aan de assistente. Wij houden daar dan rekening mee.

Telefonisch spreekuur

Voor korte, medische adviezen en uitslagen van onderzoeken hebben wij elke dag telefonisch spreekuur. U dient hiervoor een afspraak te maken met de assistente voor een terugbel verzoek, waarna de huisarts contact met u opneemt. Bellen voor een telefonische afspraak kan tussen 8.00 en 11.00 uur.

Huisbezoek

Als u niet naar de praktijk kunt komen dan kunt u telefonisch een huisbezoek aanvragen tussen 8.00 en 11.00. De huisbezoeken worden in de middag afgelegd. Zolang het mogelijk is ontvangen wij u bij voorkeur in de praktijk. Daar zijn alle faciliteiten aanwezig om u optimaal te onderzoeken.

Nascholing en Vrije Dagen

De huisartsen volgen regelmatig nascholingen, wat wettelijk verplicht is. Tijdens hun vrije dagen en nascholingen wordt waargenomen door de huisartsen uit de waarneemgroep ( Maarssen-dorp). Dit gaat volgens een alfabetische volgorde naar achternaam. Informatie over deze dienst kunt u beluisteren via het antwoordapparaat.

Een klacht? Bespreek het met uw huisarts.

Wanneer u ontevreden bent, stellen wij het op prijs dat u dit met ons bespreekt . Wanneer wij op de hoogte zijn van uw onvrede, dan kunnen wij proberen het voor u op te lossen.

Is dit lastig voor u of komt u er met ons niet uit, dan kunt u uw klacht bespreken met een onafhankelijke en onpartijdige klachtenfunctionaris. De klachtenfunctionaris zoekt samen met u naar een oplossing van uw klacht of probleem. De klachtenfunctionaris kan proberen de klacht te bemiddelen. De klachtenfunctionaris kiest geen partij en heeft daarom geen oordeel. Alles wat u de klachtenfunctionaris vertelt, is vertrouwelijk. U kunt het klachten formulier gebruiken op de website van SKGE. De klachten functionaris is eventueel te bereiken op telefoon nummer 088-0229190.
Als u er met uw huisarts en met bemiddeling door de klachtenfunctionaris niet uit komt, kunt u een uitspraak over uw klacht vragen bij de geschilleninstantie huisartsenzorg. Deze onafhankelijke commissie bestaat uit een voorzitter (jurist) en uit leden namens patiënten en uit leden namens huisartsen. De commissie wordt bij gestaan door een ambtelijke secretaris die ook jurist is.

Het oordeel van de geschilleninstantie is bindend. Meer informatie kunt u vinden op www.skge.nl

Openingstijden

Maandag 8:00u – 17:00u
Dinsdag 8:00u – 17:00u
Woensdag 8:00u – 12:00u
Donderdag 8:00u – 17:00u
Vrijdag 8:00u – 17:00u

Op woensdagmiddag vanaf 12.00 uur zijn praktijk en apotheek gesloten. Tussen 12.00 en 13.00 hebben wij lunchpauze.

FYSIOTHERAPIE EN MANUELE THERAPIE TIENHOVEN

In gezondheidcentrum Niftarlake wordt manuele therapie toegepast volgens het concept van de orthopedische manuele therapie. De orthopedisch manueel therapeut wordt in de volksmond ook wel kraker genoemd. Daarmee wordt bedoelt het losmaken van gewrichten of ruggenwervels, hierbij wordt lichte druk uitgeoefend en kan een knappend geluid vrijkomen. Het gebeurt voorzichtiger dan de bijnaam doet vermoeden en is pijnloos. U kunt terecht voor alle klachten aan het bewegingapparaat zoals: gewrichtsklachten, nekklachten, rugklachten, bekkenklachten, hoofdpijn, duizeligheid, CANS RSI, artrose. Verder kun u bij ons terecht voor fysiotherapie en beweegkuren volgens de richtlijnen van het KNGF.

Contactgegevens
Fysiotherapie en Manuele Therapie Tienhoven
Steven Schouten, Manueel Therapeut, Fysiotherapeut
Tel. nummer : 0346-281957
E-mail : sp.schouten@planet.nl

Bezoek onze website
www.niftarlake.naomt.nl

Voor informatie over de praktijk
www.fysiotherapietienhoven.nl

Verdere informatie kunt u vinden op http://www.naomt.nl enwww.defysiotherapeut.com

Dutch Health Works

Dutch Health Works helpt al meer dan 12 jaar mensen in Nederland om op een effectieve manier gewicht te verliezen. Wij bereiken dit door het aanleren van een gezonde leefstijl en te kiezen voor een aanpak die verder gaat dan afvallen alleen. We bereiken blijvende resultaten bij 5 op de 10 van onze cliënten. Hierin zit dan ook het grote verschil met populaire dieet trends waarbij de focus vaak ligt op zoveel mogelijk kilo’s verliezen in plaats vna blijvend resultaat. Je verliest met onze methode dus niet alleen gewicht, je wordt wijzer, fitter en meetbaar gezonder. Gedurende het volgen van ons programma sta je onder toezicht van een huisarts en een Dutch Health Works Coach die samen meer dan 24 jaar ervaring hebben. Wil je serieus aan je gezondheid werken en een blijvend resultaat?

Bezoek onze website voor een vrijblijvend & gratis intakegesprek.

APOTHEEK

De huisartsenpraktijk is apotheekhoudend en de geneesmiddelenvoorziening wordt door de huisartsen en hun assistente verzorgd. Het voordeel hiervan is dat de artsen ook een goed overzicht hebben van de door u gebruikte geneesmiddelen. De geneesmiddelen die tijdens het spreekuur worden voorgeschreven kunt u, als ze in voorraad zijn, meteen meenemen. Als een geneesmiddel besteld moet worden, kunt u het de volgende dag tussen 13:00 en 16:30 uur ophalen. Alleen bij gecompliceerde en gesteriliseerde bereidingen kan het voorkomen dat u langer moet wachten. Deze recepten bereiden wij zelf of laten wij maken. Dat vergt iets meer tijd.

Herhaalrecepten

Om herhaling van uw medicijnen te verkrijgen kunt u de uitgeknipte etiketten  afgeven bij de apotheek of telefonisch doorgeven aan de assistente. U kunt de medicijnen dan de volgende dag ophalen tussen 13:00 en 16:30 uur. Medicijnen die besteld moeten worden kunt u de volgende dag ophalen tussen 15.30 en 16:30 uur.

Zelfzorgartikelen

Als gevolg van nieuwe wetgeving voor geneesmiddelen zijn bepaalde medicijnen, die u voorheen op recept kreeg, nu vrij verkrijgbaar. Dit neemt niet weg dat deze medicijnen juist een zorgvuldig gebruik vereisen om risico’s, zoals bijvoorbeeld dubbelmedicatie of gebruik bij contra-indicatie, te voorkomen. Wij adviseren u graag over de werking en het juiste gebruik van deze zelfzorgartikelen. Ook voor alle andere zelfzorgmedicatie kunt u dagelijks bij ons terecht.

Reizigersadvies

U gaat op reis naar het buitenland maar u weet niet of vaccinaties nodig zijn? Wij kunnen u op maat een reis advies geven. De medicatie en vaccinaties worden door ons zelf verzorgd. De vaccinaties worden in het algemeen door uw ziektekostenverzekering vergoed uit de aanvullende verzekering.

Verwijsbrieven en Lab-Formulieren

U kunt deze formulieren en brieven afhalen tussen 15.30 en 16:30 uur.

Nascholing en Vrije Dagen

De huisartsen volgen regelmatig nascholingen, wat wettelijk verplicht is. Tijdens hun vrije dagen en nascholingen wordt waargenomen door de huisartsen uit de waarneemgroep ( Maarssen-dorp). Dit gaat volgens een alfabetische volgorde naar achternaam. Informatie over deze dienst kunt u beluisteren via het antwoordapparaat. Tijdens nascholing en vrije dagen is de apotheek meestal op werkdagen geopend tussen 9.00 en 12.30 uur.

Openingstijden

Maandag 8:00u – 17:00u
Dinsdag 8:00u – 17:00u
Woensdag 8:00u – 12:00u
Donderdag 8:00u – 17:00u
Vrijdag 8:00u – 17:00u

Op woensdagmiddag vanaf 12.00 uur zijn praktijk en apotheek gesloten. Tussen 12.00 en 13.00 hebben wij lunchpauze.

Saltro Artsenlaboratorium & Trombosedienst

Saltro is een non-profitorganisatie, die diagnostische ondersteuning biedt aan circa 700 huisartsen en instellingen middels 600.000 patiëntencontacten per jaar.

Contactgegevens
Saltro Artsenlaboratorium & Trombosedienst

Mississippidreef 83
3565 CE Utrecht

Openingstijden

Maandag 8:00u – 8:15u
Donderdag 10:00u – 10:30u